Tenniskids voor alle kinderen

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Binnen Tenniskids:

  • spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes;
  • worden kinderen meteen opgenomen in een team;
  • leren kinderen op een leuke manier de juiste techniek;
  • ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket, maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.

Naast de uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijdaanbod waaraan kinderen het hele jaar door vaak als team kunnen deelnemen. De trainers bepalen het speelniveau.

Kleuren en leeftijden

Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fases: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Na Groen is een kindhelemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. Het doel van Tenniskids is om kinderen zo snel mogelijk het spel te laten spelen.

Meer informatie
Bekijk het via https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/jeugd/tenniskids/

Enthousiast, schrijf je dan hier meteen in!