Vrijwilligerswerk bij Tepci

Iedereen doet mee en iedereen helpt mee bij Tepci!

Achter de schermen wordt  druk gewerkt om bij Tepci met veel plezier te kunnen tennissen.
Tepci draait voor een heel belangrijk deel op vrijwilligers. Met elkaar zorgen we ervoor dat er door jeugd en senioren competitie en toernooien kan worden gespeeld, worden de banen dagelijks onderhouden, is de bar regelmatig geopend en gebeuren er heel veel zaken op de achtergrond die noodzakelijk zijn om een fijne tennisclub te zijn. Kortom, met de inzet van ons allemaal heeft onze club bestaansrecht en kunnen we met elkaar het hele jaar door tennissen.

Er zijn vele vormen van vrijwilligerswerk mogelijk:

 

Bardienst

De meest laagdrempelige vorm is je inschrijven voor 3 bardiensten per jaar. Je kunt via de bardienstplanner zelf kiezen wanneer jou dat past en inschrijven. 

Je draait je eerste bardienst met iemand met ervaring en indien gewenst wordt er een bardienstinstructie verzorgd.

 

Organiseren activiteiten voor jeugd of senioren

Bijvoorbeeld de organisatie van een competitie, een open toernooi of een andere eendaagse activiteit.

 

Project

Er zijn regelmatig kortlopende activiteiten die moeten worden opgepakt en uitgewerkt. We zijn dan op zoek naar leden die, al dan niet beroepsmatig, verstand van zaken hebben en daar wat tijd voor vrij maken. Denk bijvoorbeeld aan horeca- , ict- of marketing & communicatie ervaring.

 

Adhoc

Er is soms behoefte aan adhoc hulp en we weten dat we jou kunnen bellen. ‘Nee zeggen’ kan dan ook nog gewoon.

 

Kortom er zijn allerlei vormen van hulp zeer welkom en nodig!!

 

Het alternatief voor vrijwilligerswerk doen is het afkopen hiervan. Dat kan ook, maar meedoen heeft absoluut onze voorkeur!

 

Alle nieuwe seniorleden ouders van nieuwe juniorleden ontvangen 3 maanden na start lidmaatschap een vrijwilligersformulier en worden dringend verzocht dit in te vullen en te mailen de ledenadministratie ([email protected]). 

Leden van Tepci ontvangen in januarir een vrijwilligersformulier waarop zij kunnen aangeven welk vrijwilliegerswerk zij het nieuwe tennisseizoen willen doen.
Indien wij geen formulier retour hebben ontvangen, gaan we er vanuit dat het volgende jaar dezelfde werkzaamheden worden verricht (of dat de vrijwilligersbijdrage wordt betaald).

Ook de ouders van jeugdleden krijgen een Vrijwilligersformulier, met het verzoek omook vrijwilligerswerkzaamheden voor Tepci willen verrichten.

De insteek is dat iedereen minimaal 12 uur vrijwilligerswerk doet voor de vereniging.  Voor bardienst-medewerkers betekent dit 3 bardiensten. 

De bardienstmedewerkers kunnen zelf hun bardiensten invullen op KNLTB Afhangbord. Indien zij dit achterwege laten, deelt de roosteraar de bardiensten in.

Als u van vrijwilligerswerk afziet, dan dient u € 75,- te betalen.

U kunt het ingevulde formulier sturen naar:
Ledenadministratie Tepci
tav Anna-Marie Wuite
U kunt het ingevulde formulier ook mailen naar: [email protected]

 

Aanmeldingsformulier-vrijwilligerswerk-voor-2020.doc