TWIT: onze interne wintercompetitie

In de winter- en herfstmaanden, van oktober tot eind maart, is onze TWIT dé oplossing om toch wedstrijdjes (in clubverband) te blijven spelen! De TWIT is geen officieel toernooi of competitie en heeft ook geen gevolgen voor je rating.

Kort samengevat draait het bij de TWIT om: potjes spelen tegen clubgenoten van oktober tot en met maart, zelf bepalen hoe je speelt (tot 12 games, twee gewonnen sets, of op tijd) en vooral ook zelf bepalen wanneer je speelt. Superflexibel en makkelijk dus. De planning en het verwerken van de resultaten gaat via de app KNLTB Match. We delen de poules in op sterkte dus iedereen kan meedoen! En zo leer je meteen een heleboel clubgenoten kennen. Extra leuk als je nog niet zo lang lid bent dus! 

Je geeft zelf je sterkte op bij het aanmelden en op basis daarvan maken we de poules. Je mag de sterkte invullen waarop je wilt spelen, dat hoeft niet je daadwerkelijke sterkte op dit moment te zijn. 

Voordeel van de app is dat spelers automatisch worden gekoppeld aan elkaar en een datum en tijd voorstel krijgen (waar je wél vanaf kunt wijken). De app helpt deelnemers dus op weg om daadwerkelijk onderling af te spreken en potjes te spelen. Als je af wilt wijken van het datumvoorstel klik je op de wedstrijd waar het om gaat en open je via de chat knop een gesprek met jouw tegenstander(s). Bij een enkel is dat een chat met twee personen, bij een dubbel een chat met alle vier spelers. Zo plan je heel eenvoudig in overleg met elkaar een ander moment om te spelen en pas je de oorspronkelijke datum en tijd aan in de app. Kortom: je speelt wanneer het jullie uitkomt!  

TWIT-dagen

We organiseren twee TWIT-middagen waarbij we zorgen voor bardienst en lekkere hapjes. Extra leuk om op deze middagen af te spreken om te spelen dus! De TWIT-middagen zijn op 29 oktober en 11 februari en staan ook in de clubagenda.

Uitslagen zelf verwerken

Ook het verwerken van de uitslagen doen deelnemers zelf via de app. Je kunt ook een gelijkspel invoeren. Aan het eind van de competitie organiseren we een gezellige TWIT afsluiting met prijsuitreiking. 

Hoe geef ik mij op? 

  • Download de KNLTB Match app (heb je de app al dan moet je mogelijk een nieuwe versie downloaden)
  • Maak een account aan, of log in met je bestaande account
  • Zoek via de zoekfunctie en ‘Club competities’ de Tepci competities op
  • Geef je op voor 1 of meerdere (max 3) van de competities: 

  DD | TWIT – Tepci wintercompetitie
  HD | TWIT – Tepci wintercompetitie
  GD | TWIT – Tepci wintercompetitie
  DE | TWIT – Tepci wintercompetitie
  HE | TWIT – Tepci wintercompetitie

  • LET OP: voor correcte opgave van een dubbel moeten beide spelers de app downloaden.
  • 1 speler geeft daarna het team op. Let op: je kunt je medespeler pas vinden en aan jezelf koppelen als je maatje de app gedownload heeft én een account heeft aangemaakt.
  • Geef je op voor 1 oktober! De volgende TWIT ronde start op 2 oktober.
  • In sommige kleinere poules is iets later instromen soms ook nog wel mogelijk. Als je op of na 2 oktober inschrijft wordt je automatisch op een wachtlijst gezet. Neem dan ook per mail even contact op met [email protected] en geef door dat je jezelf op de wachtlijst hebt gezet. Dan hoor je of deelname nog mogelijk is.

Voor overige vragen kun je ook bij ons terecht via [email protected]  

Hartelijke groet,  

Claudia Verheggen en Marieke van Hoeflaken
TWIT-organisatie