TWIT: onze interne competitie

Van oktober tot eind maart, is onze interne clubcompetitie onder de naam TWIT al vele jaren een begrip bij Tepci. Het is dé manier om toch wedstrijdjes te blijven spelen in de winter- en herfstmaanden. De TWIT is geen officieel toernooi of competitie en meedoen heeft ook geen gevolgen voor je rating.

Nieuw! Nu ook TWIT zomerronde! 

Op verzoek van meerdere TWIT-deelnemers openen we nu ook een zomerronde. Want, zo kregen we vaker de vraag, waarom juist niet ook Twitten mogelijk maken als het weer beter wordt? Terechte vraag! Die handschoen hebben we opgepakt, je kunt je vanaf nu ook opgeven voor de TWIT zomerronde. We hebben alle categorieën weer open gezet, die vind je in de KNLTB Match app door te zoeken op Tepci Zomer TWIT. Als blijkt dat er in bepaalde categorie geen animo is, dan zal deze mogelijk vervallen. 

Uitleg TWIT

Kort samengevat draait het bij de TWIT om:

  • Potjes spelen tegen clubgenoten van oktober tot en met maart (en bij voldoende belangstelling dus voortaan ook van mei tot september), in poules. Dus hoe groter de poule, hoe meer te spelen potjes. Bij voldoende aanmeldingen maken we 2 poules per categorie, indeling op sterkte die je zelf opgeeft.
  • Zelf bepalen hoe je speelt (bijvoorbeeld tot 12 games, twee of drie hele sets, of op tijd).
  • Zelf bepalen wanneer je speelt. Superflexibel en makkelijk dus. De Match app doet per wedstrijd een voorstel, maar daar kun je in overleg met je tegenstander(s) makkelijk via de chatfunctie van afwijken en ander moment prikken.

Leer je clubgenoten kennen

We delen de poules in op sterkte dus iedereen kan meedoen! En zo leer je meteen een heleboel clubgenoten kennen. Extra leuk als je nog niet zo lang lid bent dus ;)

Je geeft zelf je sterkte op bij het aanmelden en op basis daarvan maken we de poules. Je mag de sterkte invullen waarop je wilt spelen, dat hoeft niet je daadwerkelijke sterkte op dit moment te zijn. 

Uitslagen en puntentelling

Ook het verwerken van de uitslagen doen deelnemers zelf via de KNLTB Match app. Je kunt ook een gelijkspel invoeren.

De winnaar krijgt 3 punten, de verliezer 1 deelnamepunt en 1 punt per gewonnen set. Bij gelijkspel krijgen beide spelers 2 punten.

Aan het eind van de competitie organiseren we een gezellige TWIT afsluiting met prijsuitreiking. 

Hoe opgeven?

  • Als je de KNLTB Match app nog niet hebt, dan eerst deze downloaden en er account voor aanmaken. Deze app staat los van de reguliere KNLTB app.
  • Zoek via de zoekfunctie de juiste poule op door te zoeken op Tepci Zomer Twit, dan zie je alle poules staan. Klik op de poule waar je voor wilt inschrijven en druk op de blauwe knop 'Doe mee'. 
  • Bij een dubbelpoule moet je na klikken op 'Doe mee' je partner selecteren. Je ziet alleen leden in de lijst staan die zich al eerder aangemeld hebben voor een TWIT-ronde. Heeft jouw partner nog niet eerder meegedaan, dan moet hij/zij eerst de app downloaden en accout aanmaken. Pas dan wordt je partner zichtbaar en kun je hem/haar selecteren.
  • De wedstrijden worden ingepland en verschijnen in de app na de ingangsdatum. We streven naar start op 1 mei, kan ook zijn dat we iets later de competitie starten. 

Vragen?

Kom je ergens niet uit, of andere vraag? Mail naar [email protected]   

De mail wordt beantwoord door Claudia Verheggen, zij organiseert de TWIT.